2 Haziran 2024 Pazar

#YAHWEH/ALLAH'IN ÖZELLİKLERİ

 #5 MİLYAR İNSAN BU TANRIYA TAPIYOR


#YAHUDİ TANRISININ ÖZELLİKLERİ

1-Yeryüzünde bütün milletler tarafından kovulmuş tanrıdır. Pers kralı 20 gün onu hapsetmiş, melek Mikail kurtarmıştır.(Danyal kitabı- Görümler)

2- Diğer milletlerden öç almak için kendine bağlı yeni bir nesil yaratmak ister. Karısı kısır, Şiva'nın lingam dışında tasviri olan heykel ve putlarına ibadeti yasaklayan Sabi dinine bağlı Arami İbrahimi "dünyayı yönetecek soy vermek" vaadiyle kendine bağlar.

3- Kendi putunun yapılmasına, tapılmasına değil başka milletlerin tanrılarına HER TÜRLÜ ibadeti yasaklar. Cezası ölümdür.

4- Mısır'dan çıkardığı Yahudiciklerini, Sion-Zion-Siyon-Sina dağında toplar. Musa'yı özel görüşmek için çağırır.

5- Görüşme uzayınca bir tanrı koruması sağlamak için alışık oldukları Ba'al adlı tanrının heykelini, Ba'al rahibi olan Musa'nın kardeşi Harun'a yaptırırlar. Rahibe ve kadın Aşera/İsis tapınak rahibesi olan olan Musa'nın ablası Miriam/Meryem de ilahiler ve tefle ibadeti yürütürler.

6- Musa ile görüşürken bu olayları da gören tanrı Yahveh kıskançlık krizine girer ve 10 emrin yazıldığı tabletlerle Musa'yı gönderir. Putlara tapanları öldürmesini emreder.

7- Hiç bir Yahudi kabilesi bunu yapmak istemez. Yalnız Levi soyu razı olur ve kardeş katliamı yaparlar.

8- Ba'al putuna tapan Yahudileri, birlikte taptıkları Levi soyunca öldürülürken, putu yapan, rahiplik eden Harun ve tef çalarak ilahilerle ayini yöneten Aşera kadın peygamberi Musa'yı sepet içinde Nil nehrine bırakan, tapınak fahişesi ablası Miriam da Harun ile peygamberlik ederler.

9- Tanrı Yahweh, muhtaç olduğu kişilere dokunamayan MUHTAÇ, ACİZ bir tanrıdır.

10- Günah işleteni değil, günah işleyeni cezalandıran ADALETSİZ bir tanrıdır.


















2,5 milyar Hıristiyan, 1,8 milyar Müslüman, yüz milyonlarca Sibirya Yahudi toplumları "Yahudi olmayanı öldürün Tesniye 7;2" diyen bu tanrıya ibadet ediyor.

Takdir, bilgisi, aklı, fikri, vicdanı olanlarıdır.

Alaeddin Yavuz  

Hiç yorum yok: