15 Haziran 2024 Cumartesi

#ISLAMIN DİĞER DİNLERDEN FARKI

 Müslümanlık ve Müslüman Olmak Nedir?



Kitabı Kur'an, peygamberi Muhammet, tanrısı Allah olan, 611-632 arası Muhammed adlı Sabi-Süryani Hıristiyan olan, Mezopotamya Ay Tanrısı Sin dinine bağlı Manda'cı Sabi, bu din temelinde Ezdi ve Mecusi, Süryani, Nasturi Hıristiyan Mekke Kureyş kabilesinden Abdullah Kebşe oğlu, Emine'den doğma, yetim Muhammed'in 40 yaşından sonra, Roma imparatoru Herakles desteğiyle yaydığı, Katolik, Ortodoks, Dogu Kiliseleri Ortodoks Hıristiyanlıklarını, Babil ve Kudüs Talmud Yahudiliklerini, Zerdüştlük, Budizm dinlerini geniş felsefi açıklamalar ile değil, bu dinlerden alınma ayetler ile birleştirmek için yapılmış bir dindir.



Yukarıdaki dinlerden alınma ibadetler emreder.


Namaz kılıp,

Oruç tutup,

Kurban kesip,

Hacca, umreye gidip,

Müslüman olduğunuzu mu sanıyorsunuz?

Bu ibadetlerin hepsi bu gün Hıristiyan, Yahudi, Sabi, Süryani, Keldani, Hintli, Çinli, Japonlar, Filipin, Malezya, Endonezya Brahman, Şaivist (Şiva dincileri- Jaynistler) tarafından yapılıyor.



İbadetlerin tüm uygulamaları da Islâm'dan binlerce yıldan beri aynen yapılmaktadır, adları da onların dilinden gelir.

Bu ibadetler sizi Müslüman yapmaz.

Besmele, lailaheillallah da yapmaz.

Onlar da bunları hacda tavafta, telbiyelere kadar aynı söylüyorlar.

Fark nedir peki?







Tevrat Yaratılış İlk Anlaşma kitabında, başka milletlerce kovulduğu için, onlardan öç alacak nesil üretmek için Arami İbrahim'i seçen, onun torunu Yakup soyundan YAHUDİ Toplumu yaratan, Musa'dan, Sabah, aksam, bir kuzu kızartması, zeytinyağlı un helvası, 100cc'lik şaraptan oluşan yemek, ganimetlerin 1/5'ini, Levi soyunu tümüyle hizmetçi ve kurban, diğer soylardan da kendine eş olarak gönüllü erkekler ve kadınlar isteyip harem kuran, Yahya İncil'inde, göklerde BABASINDAN DOĞAN, dünyada BAKİRE MERYEM'DEN doğan, İncil Vahiyler kitabında 144000 üç yaşında erkek bebek fidye isteyen, cennetine erkekleri GELİN kabul eden, Kadın sokmayan, insani ihtiyaçlara sahip, "YAHUDİ OLMAYANI (tavuklarına kadar) YOK EDİN; (Tesniye 7;2)" diye Yahudilere insanlık soykırımı emreden  bir Allah'a ibadet edersiniz.







Babasından doğan Allah kavramı 

Kuran okursanız, bütün insanı ihtiyaçlardan uzak, her şeyden önce var olan, her şey yok olduktan sonra var olacak, evrenin yeniden yaratılması sonrası ölümlüleri yeniden diriltip yargılayacak, rüşvet istemeyen, mutlak adaleti temsil eden EZEL-EBED bir Allah'a ibadet edeceksiniz.





Yukarıdaki Kuran ayetlerindeki Allah tanımı ile diğer dinlerdeki Allah tanımının farkını kavramanız, adalete, insani değerlere sahip çıkmanız ile Müslüman ve insan olursunuz.


Yoksa, Allah bana karım gibi, 18 yaş altı vildan (erkek ibne) gibi geldi becerdim diyen Şemsi Tebrizilere, öğrencisi Mevlanalara, Şatanist Bayezid-i Bestamilere, Yahudilerden kendine iki öğün yemek, şarap, kurban ile erkek ve kadın karılar isteyen bir Şeytana inanıp Şatanist olarak ölür gidersiniz.


Mısır kara kedi ve köpeklerine ibadeti yasaklayan Hıristiyanlık çağında, bu ibadetleri terk ettiklerini göstermek için insanlardan bu hayvanlara hakaret, küfür, işkence etmeleri istenmiş ve bu zalimlikler gelenek olmuştur.



Dinlere inanmayan deist ve ateistler de dinleri irdeleyen, geleneklerle dini emirleri ayırt ederek, düşünen dindarlara ön ayak olan ateistlerden böyle yazılar istemiyorlar.

Putperestlerin putlarını kırıp, kedi, köpek katliamları yaptıkları gibi TANRI KATLİAMI yapmamız bekleniyor.

Bu beklenti de böyle bakış ta yanlıştır. 20 yıldır kimseye " Ateist ol" demeden, her dinden aynı gelenekleri öğreten yazılarım, tarihte olmadık oranda, okuyanların kendi kararlarıyla dinsizliği seçmesine ve dinsiz artışına neden olarak, sayısız benim tarzımda yazan, konuşanlar üreterek bunu kanıtladı.

Takdir aklı, bilgisi, onları işleyecek zekası vicdanı, merhameti olanındır.

Alaeddin Yavuz

Hiç yorum yok: