29 Ekim 2023 Pazar

#MİLLİYET DEĞİŞMEZ AMA DİNLER DEĞİŞİR

HER MİLLETİN EN ÖNEMLİ BAYRAMI, KENDİNİ MİLLET YAPAN MİLLİ BAYRAMIDIR,TARİH BOYUNCA BENİMSEYİP TERK ETTİĞİ VE EDECEĞİ SAYISIZ DİNLERE AİT DİNİ BAYRAMLAR DEĞIL.

Komşu milletler ile Türklerin de benimsediği, Şamanizm, Tengrizm, Sabilik, Zerdüştlük, Mecusi Hıristiyanlik, Yahudilik, İslâm bundan sonra da hangi dini benimseyecekleri zaman içinde dünyayı yöneten güçlerin çıkardığı yeni akımlar olacaktır.

İnsanlar dinler için yaratılmadı, Dinler insanlar için yazıldı.

Milli bayramını Unut, Dini bayramını Kutla diyen bir devlet, işgalci bir devlettir.

DİNLER DEĞİŞİR, MİLLİYET DEĞİŞMEZ.



Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğinde Cumhuriyet Bayramı kutlamak da bu haklardan eşit olarak yararlanan, hatta Türkiye Cumhuriyetinde Türklerden daha fazla yararlanan vatandaşlar için yeryüzünde hiç bir devletin tebaasına tanınmamış bir ayrıcalık olduğundan daha büyük çoşkuyla kutlamak şarttır.

Çünkü Türkiye devletinde 1460'lardan beri TÜRK YOKTUR.



Ama bu topraklarda herkesi eşit vatandaş kılan laik, demokratik, eşitlikçi cumhuriyeti kuran Türk oğlu Türk Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur.



Cumhuriyet, Eşitlik, Özgürlüktür.

Cumhuriyet ile kölelikten, marabalıktan, serflikten kurtulmuş çeşitli ırktan Türk vatandaşları,bu gün cumhuriyet bayramını kutlayarak, özgür birey olmalarını kutlamış olacaklardır.

Sümer, Hint, Fars, Sabi, Yahudi, Hıristiyan, İslâm dinlerinin hepsi kölecidir. Bu yüzden Osmanlıda köle sayısı nüfusun %65i gibiydi.

Cumhuriyet, Dik duranların önünde eğilmek, kölelik son bulsun diye ilan edildi.

Ama 100 yılda domalmaktan kendini kurtarmamış toplar AKP'de, cumhuriyet düşmanı kurumlarda toplanmış görünüyor.

Cumhuriyet her dini etnik kesimden vatandaşın bayramıdır.

Çünkü kölelikten kurtarıp özgür yaptı.

Bunca hizmeti inkar eden nankördür.

Takdir aklı olanındır. 

Alaeddin Yavuz 

Hiç yorum yok: