26 Ekim 2023 Perşembe

#ATMAN UTMAN OSMAN BEN TÜRK ADLARI MI?

 ATMAN, ATAMAN,UTMAN, OSMAN, BEN TÜRK ADI MI?


452-476 yıllarında Batı Roma'nın, Atilla önderliğinde yıkılmasını takiben, kralları ölünce devleti miras yolu ile çocukları arasında bölerek yok etmek yerine, soyundan seçilen ensest hanedandan seçtikleri Kral ile aynı devleti yaşatma geleneğine sahip olmayan  Batı Bunları Vatikan tarafından lânetlemişti. TÜRK adı  ve Türkler hakkında iyi ne varsa o tarihten beri her fırsatta silinmişti.

Bu düşmanlığın bir sebebi de, Atilla ile birlikte gelerek Avrupa coğrafyasının göbeğine yerleşerek, ensest çoğalan, şimdiki Ukrayna'lı Astrogotlar (Alman, Hollandalılar) ile Vizigotlar (Fransızlar) 9.yy'da Roma'ya son verip Kutsal İttifak devletini kurması da,Roma soylu Vatikan ruhbanlarının yüreklerini yakmıştı.


Aslen Sabi olan, Tevrat ve Grek, Roma medeniyetlerini şekillendiren Medler yani İranlılar ile Harappa Sabileri Arsmilere soylarını bağlayan Batı Toplumları Vatikan'ın Türk düşmanlıklarını miras edinmişlerdir.

Bu nedenle Türklerin Hıristiyan ve Müslüman dinlerini benimsemeleri ile Vatikan ve İslâm yorumcularına hatta Hz. Muhammed hadislerine göre Türk Tehlikesi artık ortadan kalkmıştır. (Yecüc Mecüc ve Türkler yazımı arşivden okuyunuz)

Ama kökenleri Hint, Beyaz Hint-Harappa-Sabi-Arami- Mısır-Süryani kökenli Grek, Etrüsk milletlerine ait olan batı, bu iki toplumun ayrılmaz parçası Türkleri yok sayması kasıtlı bir kardeş düşmanlığıdır, o kadar.


Atman eski Hint mitolojisinde her şeyden önce var olan ilk tanrıdır.

Türkçe 1. Tekil Şahıs zamirini o kendi yalnızlığını tanımlamak isterken üretmiştir.

Bu tanrı ileriki cağlarda Zurvan ve bir çok farklı adlara dönüşür.

Antik çağların da bu günün de bütün tanrıları YILAN Bedenlidir. Belki Arapçada Osman adının anlamlarından birisi de YILAN YAVRUSU'dur.


Nasıl Ebubekir de Deve yavrusunun babası, Ebu Hüreyre ,Kedilerin babası oldugu gibi.

BEN adı, Himt mitolojisinden, Kayıp Hint Medeniyeti Dwarka Batık Şehri kökenli olduklarına inanan Yahudi mitolijisi Tevrat Tanrısı da Çıkış= Exodus 3:14 ayette Yahve adlı tanrı da adının BEN olduğunu söyler.

Yahudiler o yüzden bol bol O'ben, BEN adı koyarlar çocuklarına.

James Churchward ve bir çok İncil araştırmacısı da BEN adının Türkçe olduğunu, Atman veya Ataman (Osman) adlı tanrı, kendini fark ettiğinde bakar ki Tek, yalnız.

BEN, BEN varım der ve 1.tekil şahıs zamiri bu Hint Yaratılış dini efsanesinde ortaya çıkar.

Türk dili, tüm eski dinlerin ortak metinlerine, yani, insanlığın kayıp tarihini yazan bu metinlere göre, Göklerin, Tanrının dilidir.

İran Ortodoks Hıristiyanlık öğretilerinden olup Vatikan kilisesinin de kabul ettiği bir Adem- Hava efsanesine göre de;

- Adem ve Hava yasak meyve olayından sonra cezaları yüzlerine okunduktan sonra cenneti terk etmeleri, kibarlık dili Farsça söylenir.

Bu kilise vitrayında Cebrail'in Adem ve Hava'yı kovması işlenmiş. 


Ama duymazdan gelirler.

Ticaret dili Arapça ile söylenir, tınmazlar,

Savaş ve aşağılama dili Türkçe söylenince korkuya kapılırlar.

Cebrail de eline kılıcı alarak Türkçe bağırıp çağırarak Adem ve Hava'yı cennetten kovar.

Bunun resmini kilise cam süsleme=vitray resmini aşağıya verdim.

Türkiye'de Sabileri Kuran ayetleri ve tefsirlerinden başlayarak din kitapları Cinse di Rabba'ya, bu kitabı dilimize ilk çeviren, blogunda yayımlayan bu kişi olduktan sonra, asıl kökenleri Harappa Medeniyetini tanıtan Hintli, Pakistanlı arkeologların Antik Harappa yani Keşmir bölgesinde yaptıkları kazılarda bulunan Purana denilen Sabi Şiva dini metinlerinden dilimize çevirileri ilk tanıtan ben oldum.

Bu metinlerde Beyaz Hintli olan Sabiler, Purana dedikleri dini metinlerinde ülkelerine kuzeyden gelip yerleşen, onlara hükmeden kavimlere MELEKHASLAR (Mlecchass) yani meleklere, ruhlara ibadet edenler diyorlar.

5000 yıllık metinlerinde bu kavimlerden Yakut Türklerinin kendi soylarından olduğunu yazıyorlar.

Bu bilgiler de Hint mitolojisinde Türk efsanelerinin Hint kimliği kazanması kolay anlaşılabilir hake gelmektedir.

Bu çeviri metinlerin yayınlanmış olanı, olmayanı bilgisayarımda var.


Geçmişte, Sabileri, Aramileri bırak Türkleri yaz diyen ebleh arkadaşların, Sami toplum dinlerine girince atalarımızın günah diye kendi yazılı, çizili eserlerini, tapınaklarını, kutsal nesnelerini yok ettiklerini öğrenseler, sandıkları gibi kusursuz bir soy atalarımız olmadığını kabul etseler daha gerçekçi-realist olup, daha kolay tarihleri hakkında bilgileri komşu ve uzak milletlerin kayıtlarında bulacaklarına inanmaları gerekliyor.

Bütün diller Türkçe dilinden türetilmedir.


Türkçeyi bozan da din ve kültür değiştirerek kendi kültürünü aşağılayan geçmiş ve yakın atalarımızdır.

Bu gerçeği görmek için, en yakın dindar, cahil, yobaz Türk akrabanıza gidip eski Türkleri anlatın size vereceği cevap şaşırtmayacaktır.

Mitolojiden Türk kültürüne ulaşmak da olabilmektedir.

1600 yıllık Vatikan ve ürünü İslam-Arap merkezli Türk düşmanlığı ile yok edilen Türk tarihini mitolijik efsanelerden bile diriltmek olasıdır.


Alaeddin Yavuz

Hiç yorum yok: