8 Eylül 2024 Pazar

#DİYARBAKIR'LI NARİN KIZIN CESEDİ BULUNDU ANCAK ESRAR SÜRÜYOR

 Diyarbakır'lı Narin Kızın Cesedi Sonunda Bulundu.


19 gün önce evden çıktı. Amcasının evine gitti. Oradan, muhtar da olan amcasının öğretmenlik yaptığı Kuran Kursuna gitti.

Kurs çıkışı biraz oynadı. Amcasının evine uğradı.

Bir arkadaşını gördüğü ve kaybolduğu söylendi.

Narin, amcası 02 Eylül 2024'de "kişi hürriyetini tahdit, çocuk kaçırma" suçlamasıyla tutuklandıktan 5 gün sonra, daha önce aranıp bulunamadığı Eyertutmaz Deresinde bir çuval icin de ölü bulundu.


Buradaki esrar da adli tıp raporuyla sonuçlanacak deniliyor.

Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu'nun, "Bazı şeyleri bilip de söylememenin bir nedeni var. O da Narin'in ailesi bizim akrabamız olur" sosyal medya açıklaması şüphe ile karşılandı.

Resim 10 Eylül 2924'de eklendi.




Küçük Narin'in yıllardır yazdığım Doğu Anadolu Ermeni, Süryani, Yahudi aşiret geleneklerinin kurbanı oldugunu düşünüyorum.


23 yıldır küçükleri koruyan yasaları kaldırıp, çocuk evliliklerini yasalaştırma, bunları onaylayan cemaatleri, tarikatları yasalaştırma, eğitime sokma, Cumhuriyet tarihi boyunca GİZLİ yaptıklarını aşikar yaparak, dini geleneklerini yaşamak içindi.

Eskiden de siyasî ve aşiret çeteleri baskılarıyla örtülen bu olaylar, Galip Ensarioğlu açıklamasıyla aynen devam ettiği fikrini kesinleştirmistir.

Bu olayın aydınlanmasında emeği geçen, savcı, jandarma, bürokrat, siyasî kim varsa büyük bir risk aldıklarını herkes bilsin.
Doğuda görev  herkesin aşiret bağıyla bağlı olduğu, devlet rejimine, yasalarına muhalif olduğundan, silahlı örgütlü tepki verdiklerinden zordur.

Bu insanlara sahsen büyük saygı duyuyorum.

Batsın böyle gelenekler.

Alaeddin Yavuz 

Hiç yorum yok: