12 Kasım 2020 Perşembe

AZERBEYCAN KARABAĞ ZAFERİ ÜZERINE

  Azerbaycan Zaferi Rusya ve Abdnin Anlaştığı Bir Proje Mi?


1990'larda SSCB dağılırken fırsatı ganimet bilen ABD, T.Ozal ile Elçibey'i işletip Rusları Kafkaslardan atmak istedi.



Türkiye askeri destek vermeyince SSCB destekli Emenistan, orduda patates soymaktan başka görev verilmemiş Azeri ordusunu SSCB destekleriyle çil yavrusu gibi dağıttı, Karabağı  işgal etti. Hocalı soykırımını da ihmal etmedi.

19.yy dan beri Rus generalleri anılarında Ensest üreyen ırkçı Ermenilerin Türk ve Müslüman soykırımlarından utanç duyduklarını anılarında hep yazmıştır. Putin'in Azerbaycan'a desteğinde bu faktörü de düşünmek gerekir inancındayım.

Azerileri haksız bir savaşa sokup, yalnız bırakıp perişan halde bizden yardım beklerken, "Onların mezhebi ayrıdır, onlar Kızılbaştır" diyen Tunceli Çemişkezek Ermeni'si Turgut Özal 1992'de ölünce Kafkasya macerasının faturasını Rusya Türkiye'ye de kesti.

Ülkemizde doğalgaz kullanımı yokken,  Mesut Yılmaz hükümeti tazminat olarak onlarca yıl, geçerli fiyatın onlarca katına Rusya'dan doğalgaz aldı.  Bunu harcayabilmek için de doğalgaz elektrik santralları kurdu.

Bizi maceraya sevk eden ABD de izleyip göbeğini kaşıdı.

Aynı olayı 2008'de Erdoğan-saakaşvili ile denedi. Bu defa Gürcistan Azerbaycan'in kaderini yaşadı.

Şimdi de G.W.Bush dönemi vahşeti yaşanmasın diyen AB, Iran işgaline katılmadı. Bölge  ülkeleri de istemeyince ABD yalnız kaldı, Iran işi yattı.

Şimdi Azerilere kaybettikleri eşeğini buldurup gaza getirip, Güney Azerbaycan projesine Azerileri teşvik etmek için bu zafere izin verdi. CIA zaten G.W.Bush zamanından beri Iranda kurduğu Tv kanalları, Azeri bazı milletvekilleri ile " Güney Azerbaycan ve Türkçülük, Turancılık hareketlerini destekliyordu. Güney Azerbaycan Hareketi adlı bir face sayfasını bu yüzden yıllar önce CIA ajanı diye arkadaşlıktan atmış, arkadaşlarımı uyarmıştım. Şimdi bunlar daha güçlendirilmiş olarak bu amaca hizmet ediyorlar.

Rusya da, BM'nin beş büyüğünden biri, büyük ortak olarak bu projede hakkını kurtarmanın yanında Azerbaycandan bazı çıkarlar mutlaka elde etmiştir.

Şimdi Karabağ zaferi ile Azeriler mutlu, prestij kaybeden Atatürk, Türk ve cumhuriyet düşmanı Erdoğan da Aliyev tarafından Türk dostu ilan edildi. Şükürün, teşekkürün bini bir para. Türkiye'de de Erdoğan az çok  karizmayı bu sayede düzeltti. Damadı da sepetleyince döviz gerçek değerine doğru gerileyince bir ümit oluştu. Şu an Erdoğan yıldızını parlattı. 

Şimdi Azerbaycan Karabağ zaferini tatlı tatlı yiyor ama acı çıkarmaya başladığında göreceğiz. 

Dünya siyaseti daima "Bekle- gör " ilkesi ile doğrulanır.

Emperyalizm kimseye bedava zafer bahşetmez. Bu ilkeye göre  olayları yorumlayan daha az hata yapar. 

Büyük hülyaların faturası büyük olur. Alaeddin Yavuz.

Kendisi için plan yapmayan milletler, başkalarının kendilerine yaptıkları planlara razı olurlar. Alaeddin Yavuz 

Yurtta sulh, cihanda sulh. Gazi Mustafa Kemal Atatürk. 

Gene de Azerilere zaferleri kutlu olsun.

Alaeddin Yavuz 

Hiç yorum yok: