22 Nisan 2024 Pazartesi

#HEMPER ADLI INGİLİZ AJANI OLSA NE OLUR OLMASA NE OLUR?

 İngiliz Ajanı Hemper Uydurma Olsa Ne Değişir?

15 yıl önce "Vahhabilik Bir İhanet Örgutlenmesi" başlıklı yazımı yazarken İngilizce olarak bu adamı araştırdım, İslami kaynaklar dışında bir kaynak bulamadım.
Bu yüzden de bu karakter üzerinde durmadım.

Vehhabilerin ortaya çıkışları, isyanları, Türk askeri ve kendinden olmayan Arap Müslümanlara yaptıkları soykırımlar, yağmalar, köleleştirmeler bir gerçektir.

Eyüp Sabri Paşa, 2. Abdülhamit'in isteği üzerine yazdığı Mekke Şerifliği anılarında Vehhabilerin korkunç cinayetlerini Mirat ül Haremeyn kitabında 1892'de yazmıştır.

Bu kitap devlet bütçesinden ayrılan parayla İngilizce basılarak Avrupa ülkelerinde ücretsiz dağıtılmış ve " Vehhabiler teröristtir, teröre Avrupalı aydınlar olarak destek vermeyin" isteğinde bulunulmuştur.

15 yıl önce bu kitabın İngilizcesinden yaptığım çeviri yazım bloglarımda vardır.


Onun bu anıları hem Işıkçıların Saadet-i Ebediyye kitabında hem de E.H.Yazır tefsirinde yer almaktadır.

Elmalılı hoca, Atatürk, Vehhabilerin Türk katliamlarına tanık olmuşlardır.

Vahhabilik dini, zaten "Hilafeti Türklerden almak için" kurulmuş, Ismailiye dini merkezli bir yapay dindir.

1739'da çıkmasından 1924'e kadar hiç bir Osmanlı halifesi de, hilafetin yerini alan TBMM'de İslâm mezhebi veya tarikatı olarak Vahhabilik dinini 185 yıl,  hatta 1950 Adnan Menderes Hükümetine kadar Vehhabiler tanınmamış, 211yıl boyunca onaylamamıştır.

Hem Saadeti Ebediyye yazarı Abdulhakim Arvasi hem Elmalılı Hamdi Yazır hoca Vahhabilik dinine temelden reddiyeler yazmışlardır.

Vehhabiler ister Hemper ister başka ajanlarca ortak din yapmış olsun ister kendileri yapmış olsun, dine Osmanlı Hanefi Mezhebinin bakışını değiştirmez.

Vehhabilerin de İngiltere ile işbirlikçiliklerini de değiştirmez.

Cübbeli Ahmet adlı meczup, orta terk , Rize Atina/Pazar kazasında Bagratuni Yezidi medresesinde dini eğitim aldığını söyleyen biridir.

Rize, 1805'de Kafkasların elden çıkmasından sonra defalarca toplam 60 yıl Rus idaresinde kalmış, bütün Müslümanları öldürmüş veya sürgün etmiş, %100 Hıristiyan ve Yahudi Bagratuni bir şehirdir.

İslâm bilgini yetiştiren bir yer değildir.

Cumhuriyet döneminde İl oluncaya kadar da Trabzon Kazası veya Gürcistan toprağı olarak kalmıştır.


Şahsi görüşüm, Rize asla Hanefi Müslüman mezhebini temsil edemez.

23 yıldır bunların İslâm adına işledikleri her tür sapkınlığı milletçe gördük, tanık olduk.

Cübbeli'nin tutuklanma gerekçeleri, yabancı kadın ve uyuşturucu ticareti, eşcinsel kaset itiraflarını bilmeyen mı kaldı.

Vehhabiler, Kuveyt'ten güneye Yemame ve Necd bölgesi Süryani Yahudileridir.

Hz Muhammet'e Rabia ve Emir adlı iki suikastçı gönderdiler. Bunlardan birini yıldırım çarparak öldürdüğü için Kuran R'ad=Yıldırım Suresi 13;13 ayeti inmiştir.

Elmalili Hamdi Yazır tefsirinden alıntı yaparak yazdığım bu olayı Diyanet İşleri başkanlığı Kuran tefsirinden çıkardı, yazımı 15 yıldır engelliyor.

Osmanlı'ya Rus ve Gürcü Çarlarının destekleri ile isyan başlatan Süryani Episkoposu Mar Avram ile Kürt Yezidi aşiret reisi Çoban Ağa ile 1760'da, Vehhabi isyanlarından 21 yıl sonra başlayan Yezidi ve Süryani isyanları, sonradan Vehhabiler, Suriye, Filistin, Lübnan Dürzileri, Ermeniler, Yunanlılar, Sırplar, Bulgarlar ve Musevi- Bagratuni Kırım Tatarları ile birleştiler.

Hepsi Gayrimüslim Isyancılardır.
Vehhabiler, ŞEYH Halid döneminde Nakşibendi tarikatını İngiliz destekleri ile ele geçirdiler.
Bundan sonra Ortodoks Hıristiyan isyancıları Hanefi ve Nakşibendi Müslüman oldular.
Yani, Müslüman adı taşıyan Hıristiyanlar oldular.

Bu gün de bu yalanlamayı yaparak Vehhabi dinini aklamak isteyen Cübbeli Ahmet kendisinin Müslüman olmadığını ele vermiştir.

Alaeddin Yavuz

Yazımın konusu olan haberin linki; https://www.odatv.com/guncel/cubbeli-ahmet-nasil-yaniltildi-kim-bu-ingiliz-casus-isikcilar-isin-neresinde-120039787?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0DH7pby1ppUKEcib8BmmGSRFyTzrEYXn0GcSVGcEhyPwsu3Zb13scCths_aem_ATo8fsaVAn6vuEXLcr8ZiokAIz7HkXrAXfXvuYPwqb4mIbc781M23H-VfKCYGw_VUxhjrINUpfRZBZbKdr1bCvuM

Hiç yorum yok: