29 Nisan 2021 Perşembe

TEVRAT İNCİL VE KURANDA İÇKİ AYETLERİ

 TEVRAT VE İNCİLLERDE İÇKİ İLE İLGİLİ AYETLER.


İçki İslama Ait Bir Yasak Değildir.

Kuranda cezası da yoktur.

İçki ile ilgili ilk ayet peygamberin amcası Ezd kabilesinden Yezidi Hz Hamza zamanında inen, iniş sırası 70.sure Nahl 67. ayettir ve içkiyi över.
Kuran Nahl Suresi 67. Ayet de buna dayanır.

ElmalılıHamdi Yazır Tefsirinden;
"16:67- Hurma ve üzüm ağaçlarının meyvalarından da hem içki, hem de güzel gıdalar edinirsiniz. Şüphesiz ki bunda aklını kullanan kimseler için büyük bir ibret vardır."
Açıklaması;Bu âyet, sarhoş edici şeylerle ilgili olarak ilk inen âyettir. Bununla içki henüz haram edilmiş olmamakla beraber görülüyor ki, güzel rızka karşılık zikr edilmiş ve dolaylı yoldan güzel bir şey olmadığı anlatılmıştır."

Çünkü Hz.Hamza da peygamber de Süryanilerin yaptığı HAMR denilen şarabı içer. Bu yüzden Kuranda şarap HAMRA diye geçer.

Ne zaman ki, Hind'in kölesi Vahşi Hz.Hamza'yı 625'de Uhud savaşında mızrakla öldürür, yerine Mecusi NASTURİ Hristiyan Ömer gelir.

O İslamdan 400 yıl önceki yasağı dine sokturur (Nahl 67.ayet tefsiri E.H.YAZIR), İlk ayeti kaldırmak için 3 ayet iner.
NOT-(Ayetler ve açıklamalar Elmalılı Hocanın tefsirinden harfiyen kopyala yapıştır alındı.)

1- Bakara 2;219 İniş sırası 87.

219-Ey Muhammed! Sana şarap içmeyi ve kumar oynamayı, şarabı ve kumarı soruyorlar. Bunu soranlar Hz. Ömer ve Muaz ile birlikte sahabeden birtakım kişilerdi. "Ya Resulallah şarap hakkında bize bir fetva ver, çünkü aklı gideriyor." dediler ve bu âyet indi.

HAMR: Âyet metninde yer alan "hamr" kelimesi, örtmek anlamına masdar olduğu halde, çiğ üzüm şırasından keskinleşmiş ve köpüğünü atmış olan şaraba isim olmuştur. Çünkü şarab aklı bürüyüp örter ve bir deyim ile, kafayı dumanlar ki buna "humar" denilir.

İbnü Ömer hazretlerinden rivayet edilmiştir ki şarabı haram kılan âyet indiği gün, şarap beş şeyden: üzümden, hurmadan buğdaydan, arpadan, darıdan idi. Ve hamr, aklı bürüyüp örten demektir.

İslâm dininde şarabın ve sarhoşluk verici nesnelerin yasak edilmesi tedricen (aşama ile) olmuştur. İslâm'ın geldiği ilk zamanlar, henüz şarap mübahtı. Bu konuda derece derece dört âyet inmiştir. Önce Mekke'de, "Hurma bahçelerinin ve üzüm bağlarının meyvelerinden de, hem bir sarhoşluk verici şey çıkarırsınız, hem de bir güzel rızık." (Nahl, 16/67) âyeti inmişti. O zaman müslümanlar da içerler, Hz. Peygamber ses çıkarmazdı. İkinci olarak yukarıda geçtiği üzere Hz. Ömer, Muaz ve diğer bazı sahabelerin, "Ey Allah'ın Resulü, şarap hakkında bize bir fetva ver, çünkü o aklı gideriyor." diye hükmünü sormaları üzerine bu âyet indi ve ilk haram kılma bununla başladı. Bu âyette yasaklık açık olmakla birlikte caiz olma ihtimali de yok değildi. Bunun üzerine hemen terk edenler bulunduğu gibi, henüz terk etmeyenler de vardı. Sonra bir namaz olayı üzerine, "Ey iman edenler! Sarhoş iken namaza yaklaşmayın." (Nisa, 4/43) âyeti indi. Bunun üzerine içenler pek azaldı ise de yine vardı. Bir gün İtban b. Mâlik, Sa'd b. Ebi Vakkas ile beraber birkaç kişiyi davet etmiş, içki içmişler, sarhoş oldukları zaman, övünmeye ve şiir söylemeye başlamışlar. Bu sırada Sa'd, Ensardan birinin hicvini (şiir yolu ile yerme) konu alan bir şiir okumuş, o da bir çene kemiği ile ona vurup başını yarmıştı. Bundan dolayı Sa'd, Hz. Peygambere giderek şikâyet etmiş, bunun üzerine Resulullah'ın: "Allahım! Şarap hakkında bize yeterli beyanda bulun!" diye, dua etmesi üzerine Mâide Sûresindeki: "Ey iman edenler! İçki, kumar, putlar ve fal okları hep şeytanın işinden olan murdar bir şeydir. O halde ondan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. İçki ile kumarda şeytan sırf aranıza düşmanlık ve kin düşürmeyi ve sizi Allah'ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymayı ister. Artık vaz geçiyorsunuz değil mi?" (Maide, 5/90,91) âyetleri inmiş ve bununla şarabın haramlığı son derece şiddetli bir şekilde yasaklanmıştır. Hz. Ömer bunu dinleyince, "İnteheynâ ya Rabbî" yani tamamen vazgeçtik ya Rabbî demiştir

2- Nisa 4:43 İniş sırası 92

43- Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın...

4- Maide 5:90 İniş sırası 112

90 - Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz."

Kuran'ınilk önce içkiyi övüp, hz. Hamza'nın ölümünden sonra Hz.Ömer'in isteği ile Allah'tan içki hakkında tekrar bilgi istediğine de 2:219 Ayet tefsirinde; 
"Hz. Ömer, Muaz ve diğer bazı sahabelerin, "Ey Allah'ın Resulü, şarap hakkında bize bir fetva ver, çünkü o aklı gideriyor." diye hükmünü sormaları üzerine bu âyet indi" tespiti ile tanık olduk.

Peygamber Muhammed çağından 360 yıl kadar önce Mani dini ile içki yasaklanmış, henüz Roma Hıristiyanlığı kabul etmemiş olduğundan şimdiki, Roma imparatorluk geleneklerine göre düzenlenmiş 4 Vatikan İncili  ve Tevratı piyasada yokken Ortodoks Yahudilik ve Hristiyanlık Mani dinine göre düzenlendiği için İtalya dışında tüm Ortodoks Hristiyan ülkelerinde içki yasağı vardı.

Bazı çok bilmişler hemen şöyle diyecekler;
TEVRAT, İncil değişmiştir, Kuran onları geçersiz kılmıştır, Kuran'ın onlarla bağı yoktur"
Bu kesinlikle boş bir avuntudur veya bilerek yalan söylemektir.

Kuran Mekke ve Medine sureleri ve ayetlerinde, Türkiye Diyanet Vakfının sözlüğünde yazdığına göre 30 kez "Kitap Ehli" ifadesi geçmektedir. Çünkü peygamberin yaşadığı Hicaz bölgesinde sadece Yahudiler, Süryani ve Mecusi Hıristiyanlar vardır. İslam da onlara gelmiştir.

İşte, Maide süresinde 10 ayet ile seslendikten, uyardıktan sonra Yahudi ve Hristiyanlara ne diyor;

Maide 5:15-16- Ey Kitap ehli, ey Tevrat ve İncil ile kendilerinden söz alınmış yahudi ve hıristiyanlar! Muhakkak kitaplarınızda özel vasıfları anılarak vaad edilmiş ve müjdelenmiş olan Resûlümüz Muhammed aleyhisselam size geldi. O mensup olduğunuz kitabın içeriğinden gizlemekte olduğunuz, haz almayı unuttuğunuz şeylerin birçoğunu size açıkça beyan ediyor, bir çoğundan da affediyor yüzünüze vurmuyor."

Şimdi, kutsal dört kitabın ilki Tevrat'ın  Yaratılış Kitabı'nın 9. Bölümünden  Ayetler Nuh'un şarap içtiğini serhoş olduğunu anlatır;

9:20 Nuh çiftçiydi, ilk bağı o dikti.

9:21 Şarap içip sarhoş oldu, çadırının içinde çırılçıplak uzandı.

9:22 Kenan'ın babası olan Ham babasının çıplak olduğunu görünce dışarı çıkıp iki kardeşine anlattı."

Görüldüğü gibi içki  peyganberlerin rahatlamak için en tercih ettiği içecektir, içki yasağı dine sonradan girmiştir.

Aşağıda okuyacağınız ayetler Musa'ya inen, İlk beş kitaptan ve 1300 yıl sonra İsa'ya indiğine veya onun ağzından tebliğ edildiğine inanılan 12 havariden Matta, Luka, Markos, Yuhanna'nın yazdığı incillere  aittir.










Adem kabul edilen Nuh'un tufan sonrası indiği Ağrı veya Kuran'a göre Cudi dağında ilk işi asma dikip, üzümünden şarap yapıp serhoş olması nedeniyle şarap "arınma-vaftiz, bedenin, ruhun temizlenme aracı olarak görülmüş, hâlâ Katolik ve Ortodoks mezheplerinde de böyledir.

Tarih içinde farklı olaylar yaşanmış tedbir olarak kutsal sayılan içkinin yasaklandığını en iyi bu ayetler anlatıyor.

Çıkarılacak sonuç;

Aklını kullan'dır.

Siz de kullanın.


Alaeddin Yavuz

Ermenilerin kutsal üzüm bayramları. Google çeviri ile okuyabilirsiniz 

ABD'de 2016 Yılında Noel Bayramında PERAKRNDE İçki Satışı Yasaklayan Eyaletler.









Hiç yorum yok: