21 Ekim 2017 Cumartesi

BLOG YAZILARI HAKKINDA



BLOG YAZILARI:


1-Yorum yazıları, güncel siyaset, haber, eğitim, din, mitoloji, felsefe... gibi konularda yazarın görüşlerinin işlendiği yazılardır. Bunlarda delil, kaynak genelde verilmez, yazarın genel görüşlerinden oluşur.


2-Araştırma yazıları, yazarın seçtiği bir alanda yaptığı araştırmalardan oluşur. Yazarın kalitesine göre, yabancı kitaplardan çeviriler, yerli kitaplardan alıntı derlemeler, konuyla ilgili resimler ve yazarın yorumlarını içerir. Bilgilendirici yazılardır. İlginizi çekmese bile okuyana mutlaka bir şeyler kazandırır, kültür düzeyini yükseltir.


3-Alıntı yazılar, başkalarına ait izin alınarak veya, bir davaya hizmet için bloglara konulurlar. Yazar seçtiğine göre kıymetlidirler. Çünkü, her yazar kendi yazısının okunmasını isterken başkasına ait alıntı koymuşsa kıymetlidir demektir.

4-Çalıntı derleme kes yapıştır yazılar, ülkemizin en ünlü yazarlarının bile yaptığı hırsızlıklardan ibaret yazılardır. Ya tümüyle çalıntıdır veya biraz ondan biraz bundan çalıp, başına giriş, sonuna yorum eklenmiş kültür ve sanat hırsızlıklarıdır. Bir çok kitap, köşe, blog yazıları, tv programları bu şekildedir. Ben de bunların mağdurlarından biriyim.

5-Tanıtım yazıları, bir ülkeyi, şehri, coğrafi bölgeyi, bir kültür ve sanat eserini tanıtan görsel ağırlıklı olurlar. Genel kültür veya ticari içeriklidirler.

6-Eleştiri yazıları, köşe yazarlarından blog yazarlarına, müzik eserlerinden sinema, tiyatro, dizilere her alanda eleştiri yapan yazılardır. Tarafsız olduklarında kıymetlidirler. 

Buraya kadar açıklanan her türlü kültür ve sanat eserleri, önce halkı sonra devletin çıkarlarını koruyan, halkın birliğine, barışa hizmet eden, tarafsız şekilde hazırlanmışlarsa mükemmeldir. 

Size ters gelse de. Size ters gelen konularıın doğruluğunu, o görüş ve yorumlara muhalif yazıları okuyarak ve sonunda kendiniz araştırarak doğruyu bulabilirsiniz. 

Her şeyin doğrusunu bildiğini sananlar sadece ahmaklardır. 
Ömründe hiç bir araştırması olmamış, insanların önüne fikirlerini ortaya koyarak çıkmamış insanların her konuda  bilgiçlik taslamaları, iddiacılıkları sadece cehaletlerini sergilemektir. 
Yüzlerce araştırma yazıları yazmış, basılı eserleri olanların benzeri megolomanlıkları hoş olmasa da hoş görülebilir. Ama gerçeğe karşı yalanı savunanları olursa değerini kaybetmiş olur.
Ülkemizdeki eğitim sistemi beşikten mezara halkı aldatmak üzerine kuruludur. Gelişmiş ülkelerde de durum biraz daha iyi olsa da amaç aynıdır.


Alaeddin Yavuz
keykubat /
adilyargic/
adilyargicc

Hiç yorum yok: