21 Nisan 2017 Cuma

BABİL'İN KORKAK ŞEYTANI

BABİL'İN KORKAK ŞEYTANI

"Önemli olan skor değil maçı kazanmaktır, biz maçı kazandık" diyen Rte, devlet erkini sonuna kadar kullanarak halkın iradesini gasp etmiştir. Bu maç kazanmak değil, hırsızlık, tiranlıktır.

Maç kazanmak değil.
Yüzündeki korkunun izi suçunu
bilmesinden midir?

Akp maç kazanmadı, şike yaptı. Referandum öncesi çektirdiği AB mağduru Türkiye adına kırmızı kart gösteren kız çocuğu filmini oynadı. 

Halk çoluk çocuk yollara düştü, Rte'ye kırmızı kart gösterdi. Adam ruhsuz duymuyor, görmüyor, yalan söylüyor, Babil'in korkak şeytanını oynuyor.


Meraklısına, aklımda kaldığınca Miti:.. 

Babilin korkak şeytanı Sin'dir. Babası Gök Tanrısı Enlil, Fırat kıyısındaki sarayında yıkanırken, üzerinde kudret, bilgelik tabletleri bulunan, kendine tanrısal güçler veren elbisesini çıkartır. Sin de çalar, elbisenin kudretiyle en yüksek dağa konar. Kudret eline geçince üstüne gelen tüm orduları püskürtür. Sonunda Enkinin talimatıyla Nergal uçan dairesiyle göklere kaçarken Absu (Aden körfezi çevresi ve aşağısı) yakınlarında çöle düşürür, Sin yakalanır cezalandırılır. 

Ay tanrısına tapınan Kalde, Babil, Asur metinlerinde ona yücelik verilirse de, "sinsi, korkak" oluşunda aldığı Sin adına uygun efsaneler yazılır. Ba'al kişiliğinde anlatıldığında, aynı hırsızlık yüzünden kaçarken çöle düşürülür, bir gözü düştüğünden kör şeytan" olur, yargılanır. 

Hırsızlık eden iki kızıyla çöle sürülür, orada Kabe'yi inşa eder ve kızlarıyla ensest ilişkisinden 360 gök cismi olan ve 360 Arap kabilesinin her biri babası olan tanrılar ürer. Sümer, Babilin bu korkak tanrısı, ölüp başka bedende dirilip yeni adlar alarak m.ö,2300'lerde Palmira Sabilerinin Cinze kitabında "Allah" olarak anılmaya başlanır. Er Ruha yakarışında "Babam, Allah'ım." der. Mevcut Ginza d Rabba (Öğretmen Z Cini-Cin Ze di Rabba) 75. Surede elan bu ifade vardır.

Malum at çalana da Düzce Milletvekili Fevai Aslan "Allah" sıfatını yakıştırdı, kendisi referandum öncesi ANKEBUT korumasında kurtulmuş olduğunu söyledi.
Ra, Sin, Baal harmanı Babil şeytanı
Ankebut(Örümcek) gövdesinde
insan, kurbağa, kedi şeytan betimlemesi

Erdoğan'dan skandal peygamber benzetmesi

12.04.2017 09:00 GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala katıldığı TV programında ilginç sözler sarf etti.

Erdoğan 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunanların kendisini uçakta bulamadığını anlatarak bunu İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in kapıya örülen örümcek ağı nedeniyle mağarada bulunamamasına benzetti.
Erdoğan şu ifadeleri kullandı; "“Benim hızlı bir yatım var, buradan sizi yakın adalara götürebilirim gibi bana bir teklif de yaptı. Dedim ki ‘Serkan bak, benim vatan topraklarında ölmem varken ben gidip gavur topraklarında esir hayatı yaşayamam’ damadım, eşim, kızım torunlarım hep beraber oradan çıktık ve Dalaman’a ulaştık, bizden önce meğerse Dalaman’a gelmişler, bizim uçağı incelemişler. Fakat çok ilginç şeyler oluyor ve uçağa girmişler, bakmışlar çıkmışlar. Bizim bunlardan haberimiz yok. Biz indik, hemen uçağa geçtik daha sonra öğreniyoruz. Ki bunların gelip gitmesi hani Nur Mağarası’ndaydı değil mi? hani geliyorlar sevgili peygamberimiz Ebubekir Sıddık ile orada ama mağaranın kapısını örümcek örüyor ve gelip bakıyorlar ki örümcek ağ örmüş, ‘Burada örümcek ağ ördüğüne göre herhalde buraya kimse girip çıkmış değildir’ diyorlar ve kapıdan müşrikler dönüp gidiyor. Şimdi bunlar da gelip bakıyorlar filan kimseyi görmeyince uçağın içinde dönüp gidiyorlar onların arkasından biz biniyoruz ve uçağımıza binip, üç ayrı noktada tabii o gece bizim uçak var çünkü hedef saptıracağız. Dalaman’daki uçakla beraber hareket ediyoruz.”

İşte o skandal benzetmenin ekranlara yansıması:


Ankebut masalı işi tutunca Erdoğan'da putperetestlik hevesleri artar.

Erdoğan: Ankebut yapıdan söz ediyoruz  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Valiliği'nce düzenlenen kahvaltıda, s
Hürriyet Haber
21 Şubat 2015 - 11:40Son Güncelleme : 21 Şubat 2015 - 11:47

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitap ederken Gülen cemaatini kast ederek 'ankebut yapı' kelimelerini kullandı. Salonda bir sessizlik oldu, çünkü pek bir kullanılan bir kelime değil... Ankebut, Kuran'da yer alan bir sure. Ankebut da örümcek ağı anlamına geliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Biz bu yapıyla (paralel yapı) mücadele etmeye başladığımızda kimileri bize şunu söyledi: 'Gayretullah'a dokunmaktan' bahsediyorlardı bize. Asıl Müslümanlara zulmedenlere ram olanların, onlarla al takke ver külah ilişkiye girenlerin yanında yer almak, buna müsamaha göstermek Gayretullah'a dokunur. Burada eksikten, kusurdan, hatadan, basit zaaflardan, masum ısrardan bahs etmiyoruz. Burada inancımızın ve milletimizin varlığına kast edenlerin emrine girmiş bir ankebut yapıdan söz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Peki Kuran'da bir sure olan ve anlamı da pek bilinmeyen 'ankebut' kelimesi ne demek?

Ankebût sûresinde putlara ve diğer güçsüz varlıklara tapanların hâlleri, onların dünyâlık elde etmek için kurdukları tuzak ve gayretleri, ankebût denilen örümceklerin pek zayıf olan ağına benzetildiğinden, Ankebût kelimesi, bu sûreye isim olmuş.

Sûrede, inananların Allah yolunda bâzı sıkıntılara uğrayacaklarına, bunun, kendileri için dünyâ ve âhirete âit faydalara vesile olacağına işaret ediliyor, bazı peygamberlerin kıssaları anlatılarak, onların Allah yolundaki fedakarlıkları ve neticede muvaffak olduklarından bahsediliyor.
http://www.hurriyet.com.tr/erdogan-ankebut-yapidan-soz-ediyoruz-28260649

Ne diyelim çok yorulan, saygıdan çok kaygı uyandıran cumhurbaşkanına ve onu oylayanlara Allah akıl fikir versin.
Bülent Ecevit'e yazar kasa attırılıp istifası sağlanmıştı. Oysa %70 oy aldığı Urfa'da işsizlikten kendini yakanlara rağmen iktidarı bırakma niyeti olmayan bir işgal çetesini görüyoruz.

‘Açım aç’ diye bağıran yurttaş, üzerine benzin döküp kendini yaktı
İHA’nın haberine göre olay akşam saatlerinde Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi Kaymakamlığı önünde yaşandı. Görgü tanıklarının iddiasına göre “Açım aç” diye bağıran yurttaş, yanında getirdiği bidondaki benzini üzerine döktü ve kendini ateşe verdi. Alev alan yurttaş, Kaymakamlık çalışanları tarafından yangın tüpüyle söndürüldü. Yaralı şahıs, olay yerine sevk edilen ambulansla Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı yurttaşın durumunun ağır olduğu belirtilirken, polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hiç yorum yok: