26 Nisan 2015 Pazar

DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI, İHANET BAKANLIĞI MI?


Dış işleri bakanlığının bu memleketin birliği bütünliği gibi gerekeni yapmaktan her daim uzak duran kişiliğine bir yenisi daha eklendi.


Hürriyet Daily News’un haberine göre, Çanakkale savaşlarının 100. yılı anma törenleri adına dapıtılan resimlere Ermenistan Erivan’daki Soykırım Anıtının resminin “yanlışlıkla/sehven” konulduğu ve sorumlularının cezalandırılacağı açıklamasına yer verilmiştr.
Olaya Arap gazeteleri de yer vermiş ve ülkemizle resmen alay etmişlerdir. Dedeleri 1830’lardan beri Türk ve Müslümana kılıç çeken, Ermenilerin sadık yoldaşları olan Süryani asilerden Bagatalı asi Memiş’in soyu Recep Tayyip Erdoğan, Musevi olduğu bilinen Ahmet Davutoğlu ve bütün AKP hükumetinin değişik ifadelerle “Olmamış soykırımdan özür dilediklerini” açıkladıkları bu günlerde bu olayın “sehven” değil “kasten” olduğunu düşünmekteyim.
Takdir sizlerindir.

 İşte Hürriyet Daily News’un haberi

“”The Turkish Foreign Ministry has “mistakenly” published a picture of an “Armenian Genocide Monument” on an official day planner, prepared to commemorate the 100th anniversary of the Battle of Çanakkale in World War I.
Resimde kare içindeki yer Ermeni Soykırım anıtıdır.

A picture of the monument in Yerevan is included on the April page of the planner.

A Foreign Ministry official told the Hürriyet Daily News that the picture had been “accidentally included with other photographs.”

An investigation has been launched into the mistake and the individual responsible will be punished, the official said, adding that most of the day planners have yet to be distributed.

The official strongly refuted claims that the picture is part of a new “Armenian opening” on the part of Ankara, stressing that elements of any opening on dialogue with Armenians are delivered either by President Recep Tayyip Erdoğan or Prime Minister Ahmet Davutoğlu.
January/29/2015
http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-foreign-ministry-mistakenly-publishes-armenian-genocide-monument-picture.aspx?pageID=238&nID=77627&News CatID=338

Hiç yorum yok: