25 Nisan 2014 Cuma

TAYYAR, AYYAR BAŞBAKANA HAŞLAMA

TAYYAR, AYYAR BAŞBAKANA HAŞLAMA


Bu gün Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıldönümü nedeniyle verilen resepsiyonda konuşan AYM başkanı Haşim Kılıç, göreve geldiğinden beri belki de en hayırlı konuşmasını yaptı.
Hürriyet'in dikkat çektiği nokta

''İddia edilen kayıt dışı yapılanma, korku, endişe, belirsizliklerin doğmasına, mesleki ilişkinin çok olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Yargının karşı karşıya kaldığı bu iddianın adı vicdan yolsuzluğudur''

Kılıç, 2010 yılına kadar AYM'den "mağdur" olanların, şimdi aynı mahkemenin kararlarından rahatsızlık duymalarını "çelişki" olarak nitelendirdi ve "Bizler, adil olmayı kutsal bir görev kabul eden bir medeniyetin mensupları olarak, gücün ve şartların etkisiyle gömlek değiştiren bir karakterin sahibi olamayız" dedi.
Başbakanın dört bakanı ve aileleriyle birlikte yürüttükleri yolsuzluk, rüşvet, nüfuz ticareti gibi ne hukuka ne de dini ahlaka uyan hırsızlıklarının telefon kayıtlarını yayınlayan “Başçalan” ile “Haramzadeler” adlı Twitter hesaplarının kapatılmasını emreden ve başbakanın talimatıyla hazırlanmış, bütünüyle “hukuk ve ahlak dışı” olan yasayı, AYM heyetinin iptal etmeleriyle ortaya çıkan çekişme bu güne kadar başbakanın emriyle Anayasa Mahkemesinin kaldırılacağına kadar varan dedikodularla sürdü.

Sonunda bu gün yıllar önce “hukukçu olmadığı halde” AYM’nin başına kendisinin tayin ettiği, bu güne kadar başbakanın bütün “tayyar” işlerini aklayan başkan Haşim Kılıç’ın konuşma yaptığı kürsüden resmen başbakanı ve hükumetini haşlamasıyla yeni bir aşamaya geldi.

Aynı toplantıdan görüntüler.
Başbakanın “azad kabul etmez köle yalakaları” olan Adalet(sizlik) bakanı Bekir Bozdağ, TBMM başkanı Cemil Çiçek ile, yalamalığı ile milletvekili olan Süryani kökenli Rum olan sahte Müslüman Şamil Tayyar yalakasının twitter mesajlarıyla tepkilerine tanık olduk.

Adalet(sizlik) bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesini yeni muhalefet partisi olarak nitelendirdi.
Yargı mensuplarının bu şekilde konuşmalarının görevleri olmadığını,aksi halde gerekenin yapılacağını söyleyerek açıktan tehdit etti.
Şamil Tayyar, twitter mesajında AYM başkanı Haşim Kılıç’ı, hareketten yıllar önce kopup muhalefete geçen Abdüllatif Şenerleşmekle itham etti.

Şimdi gelelim şu “tayyar başbakan” konusuna ve bir Osmanlı fıkrası ile açıklayalım;

Osmanlı zamanında eyaletin birisinde Karakuşi adlı bir kadı varmış.
(Karakuş, hala Irak'ta Musul'a bağlı bir ilçenin adıdır ve Süryanilerin yaşadığı bir yerdir. Yani başbakanın kendi milletidir. Osmanlıyı da bu Müslüman görünen Sabiler ve Süryaniler böyle yıktılar zaten. Okuyunuz, göreceksiniz.)

Zamanın şartlarında kendisine verilen fayton tarzı bir makam arabasıyla gezerken bir fırının önünden burnuna kadar ulaşan enfes bir yemek kokusuyla aklı başından gitmiş. Hemen arabayı durdurmuş, doğrudan fırına girmiş. Kokunun kaynağını sormuş.
Fırıncı da, bir vatandaşın verdiği bir sini dolusu ördek yemeğini göstermiş ve sahibinin de namazdan çıkınca gelip alacağını söylemiş.
Kadı buna dayanabilir mi?

Kadı devlet, kadı millet, kadı padişah, kadı şeriat, kadı kanun demek. Kim hesap sorabilir ki?
Bu millet boşuna dememiştir; “Anamı beceren kadı kimi kime şikayet edeyim?”
Kadı, hemen ördek tepsisini kaptığı gibi arabasına binmiş, atı dehletmiş makamına doğru yol almış.
Yol almış almasına da ardından ördeğin sahibi gelmiş, ördeği isteyince fırıncı da ne desin?
Tutmuş, “Ördek uçtu” demiş.
Ardından kavga dövüş, zincirleme suçlar, kabahatler işlenmiş, olay bir sürü daha mağdur-sanık yaratmış, neyse kısaltalım, fırncıyla ördeğin sahibi kadının önüne çıkartılmış.

Olay taze olduğundan Kadı fırıncıyı tanımış. Onları getiren zaptiyelere de olayı sormuş, öğrenmiş.
Ördeğin sahibine sormuş;
-Şikayetin nedir?
-Bu fırıncıya pişirmesi için ördek verdim. Namaz çıkışında almaya geldiğimde bana “ördek uçtu” dedi. Sonra olaylar oldu buraya geldik.
Şimdi iş kadıya kalmış. Ördeğin sahibini haklı çıkarsa kendisi güme gidecek, Hemen klasik yola başvurmuş.
-Tamam anladım, haklısın ama bakalım karakaplı defter ne diyor?
-Hımm, burada “Ördek tayyardır, tayyar da, uçar demektir. Fırıncı ördek uçtu diyorsa doğrudur, ördek uçmuştur!”
Kim bilir Kadının ördeği de portakallı mıydı böyle?

Tayyip Erdoğan yolsuzluklarının ses kayıtları yayınlayan twitter hesaplarını yasaklayarak, resmen, yargıçları Karakuşi kadıya çevirmiştir. Devletin malını uçurmuştur.

Başbakan, Suudi Arabistan’dan, Katar’dan, Rıza Sarraf ile İran’dan getirttiği tırlarla, uçaklarla dolu paraları çocuklarının adlarına kurdurduğu vakıflara bağışlar yaptırarak, kuyumculuk ,gemi nakliyat şirketleri kurarak, İsviçre bankaları dahil Malezya’ya kadar bankalarda gizli hesaplara aktarmış, yetmemiş, kendisinin, bakanlarının evlerinde çelik kasalara doldurmuş gene yetmemiş, odaları tavanlarına kadar doldurmuş ve milletin malını zimmetine geçirip adını “tayyar” koymuştur.

Gerçekten de, fıkrada olduğu gibi halk arasında böyle haksız elde edilen kazançların bir adı da “ördeklemek” olarak tabir edilir.
İki kişi ortak iş yaparlar, işi bağlayan, diğerinin haberi olmadan paranın kendince uygun gördüğü miktarını cebine indirdiğinde buna “ördekleme” denilir.

Başbakanın bu yolsuzluk, rüşvet, nüfus ticareti ile “ördeklediği” paraları 12 yıldır tayin ettiği yargıçlara “aklatmıştır.”
Yani, “tayyar” etmiştir.
Bundan böyle “Başçalan” olan adına “Ördekçi ve Tayyar”  adlarını da eklemek gerekecektir.

Bir de yalakası, gazeteci müsveddesi Şamil Tayyar da milletin, yoksulun, yetimin hakkını ördekleyen başbakanın çaldıklarını “tayyar-Uçar”  aklayan bir başka ördekçidir.
Çünkü ilk adı olan “Şamil” de “kapsamlı- hacimli” demektir. Bu durumda Şamil Tayyar, tayyar başbakanın “hacimli uçurmasının” da sembol adını temsil etmektedir.
Bunlar kısaca “hacimli uçuran” bir çetedir.
Bir zamanlar bayan başbakanımız Tansu Çiller vardı. Onun da eşinin soy adı “Uçuran” olduğundan Tansu hanımın tam adı, “Tansu Uçuran Çiler’di
Tansu Uçuran hanımdan Şamil Tayyar’lı, Tayyar başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a memleket hep “uçar/uçuran/tayyar” ların eline kaldı.
Bekir Bozdağ da adı itibarıyla Bekir, Arap dilinde “deve yavrusu” demektir. “Deveyi hörgücüyle götürmek” deyimi de “hacimli uçurma” eyleminin dilimizdeki diğer adıdır.

Körler sağırla birbirini ağırlar. Başbakan ve “uçuran-tayyar” şürekası, milletin, basının önünde çocuk gibi azarlanmalarının ardından istifa edeceklerine yüzleri kızarmadan “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” yüzsüzlüğü içinde çıkıp İmam Hatip Okullarında her yılın 14 Nisanında kutlattığı, Hrisityanların İsa’nın diriliş günü olarka andıkları “Paskalya bayramının” Selefi Nurcu ve Gilencilerce dinimize soktukları “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerinde hiçbir şey olmamışçasına gene işkembesinde biriktirdiği bütün gazı kullanarak böğürmeleriyle konuşmasını yapmıştır.

Başbakanın gücüne, nüfuzuna güvenerek yaptığı ama kendisine yakışmayan konuşmaları da tamamıyla “Ayyar”dır.
            Hani deriz ya “Ne ayyar adam yaaa!”
Ayyar, peygamber zamanında yaşamış, ağzında eksik birkaç dişi olan bir sahabenin adıdır. Bir gün yanında arkadaşlarıyla kırda bulunduğunda, otların üzerinde gezinen çekirgelerden bir avuç yakalamış ve ağzına atmış ve ağzını kapatmış.
 Çiğnemeye başladığı anda eksik dişlerinin arasından bir çekirge dışarı kaçıvermiş. Ağzını kapattığında hepsinin öldüğünü sandığından şaşkınlıkla;
-Aaaa bu ölmemiş! Deyince arkadaşlarının alay konusu olmuştur. Bu örneği peygamber çok defalar kullanmıştır.

Başbakan da aslında tam olarak “Ayyar’ın” durumundadır ve devlet gücünün verdiği serhoşluğun şaşkınlığıyla resmen saçmalamaktadır.
-“Yasama benim, yürütme benim, yargı benim, polis benim! Diyen, saçmalıklarını bile ertesi gün yasalaştıran, artık
gerçekten mi yoksa nükte olsun diye mi olduğu belirsiz bir şekilde Düzce miletvekili Fevai bey onun “Allah’ın sıfatrlarının çoğuna sahip olduğunu” ifade etmiş, arkasından birkaç gün sonra yardımcısı Bülent Arınç, Twitter kapatıldığında “Allah isterse Twitter’ı açar” demiştir.

Başbakan, devletin verdiği gücün serhoşluğunda, bütün insani ve ahlaki değerlerini unutmuş, olmuş bir Karakuşi kadı. Kadı devlet, kadı millet, kadı padişah, kadı şeriat, kadı kanun demek. Kim hesap sorabilir ki?
Bu millet boşuna dememiştir;
“Anamı beceren kadı kimi kime şikayet edeyim?”

“Adam olana lafın tamamı söylenmez” derler, söyledik te ne oldu?

Abdüllatif Şener’in dediği gibi devlet erkinin verdiği güç ile deliren siyasilerin analizini yapan Vamık Volkan mı çağırılıp, başbakanın ruh sağlığına bir analiz yaptırılmalı yoksa Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi psikiyatri uzmanına mı?

Yoksa işimiz tayyar, uçuran başbakanlara kalmış ki vah bize vahlar bize.

TBMM’nin kukla başkanı Cemil Çiçek’in “Kimse oraya haşlanmak, azarlanmak, tokatlanmak için gitmedi” ifadesindeki gibi Haşim Kılıç’ın uyarısı eğer bir “adam haşlama” ise, başta başbakan olmak üzere hükumet, AYM başkanının ve mahkemenin üstüne topyekün saldırmak yerine;
-“Biz, gerekli uyarıyı aldık, bundan sonra davranışlarımızı uyarılar doğrultusunda düzeltme gayreti içine gireceğiz” gibi bir olgunluk göstermektir.
Yoksa;
Tayyar, Ayyar başbakan’ı haşlayan Haşim Kılıç, başına bir iş gelmezse yakında emekli olacak. Tayyar, Ayyar başbakanın “minnet borcu” olmadığı yeni başkan olacak birisi, nasıl çıkıp da ona bu sözleri söyleyebilir, “Kral Çıplak” diyebilir?
“Hukuk Devleti” ve “Güçten serhoş olup gömlek değiştirenlerin sahipliğini yapamayız” ifadeleri ile azarlayabilir?

Allah bu milleti, tayyarlardan, ayyarlardan, uçuranlardan, kaçıranlardan, kesicilerden, öcalanlardan, hıncalanlardan,"İnsan şeklinde, başbakanlık eden Allah putlarından" korusun!
Yoksa “tayyar, ayyar başbakan ve şürekasından” çekeceğimiz var.



Alaeddin Yavuz
keykubat /adilyargic/ adilyargicc

Hiç yorum yok: