19 Mayıs 2011 Perşembe

AKP YAPTIRDIĞI ANKETİ YAYINLATMAMIS


ALINTIDIR!
AKP'nin yaptırıp yayınlatmadığı EN GÜNCEL SEÇiM ANKETi - 10 Mayıs 011

2011 seçimlerinin Türkiye açısından önemi herkes tarafından kestirildiği için hemen hemen her parti ve sivil toplum örgütü kendi çapında seçim anketleri hazırlatıyor. Ancak uluslararası RIJA-SAM toplumsal araştırma konsorsyumunun Türkiye'de 50.000 kişi üzerinde yaptığı dev ankette hem toplumsal çekinceler hem de seçim sonuçları hakkında çarpıcı sonuçlara ulaşıldı.

Rus RiaNovosti Uluslararası Enformasyon sitesinin haberine göre RIJA-SAM Rusya, İngiltere, Amerika ve Japonya'dan
bazı girişimcilerin kurduğu ve geçtiğimiz Rusya Seçimlerinde, Almanya ve Kazakistan seçimlerinde sonuçlara en yakın
tahmin değerini saptayan bir kuruluş. Araştırmanın öncelikli konusu ise Türkiye'de demokrasinin ne kadar geliştiği ve panislamist
politikaların ne kadar etkin olduğuyla birlikte tabii ki politik önem arz eden 2011 seçimlerinin sonucu.

AKP'NİN UMDUĞU GİBİ BİR SEÇİM OLMAYACAK

Türkiye'de yaşayan 50.048 kişi üzerinde yapılan anketin sonuçlarına göre AKP'nin oy oranı %32,14 olarak görülüyor.
50.048 kişinin sosyal ve siyasal dağılımının Türkiye Portresine uygun olarak yapılandırılabilmesi için şirket, SAM-İstanbul Araştırma Merkezinden insan profilleri ve toplum spektrumları analizleri almış. 50.048 kişinin %0,24'ü okuma yazma bilmiyor.
Yaşam merkezi olarak 50048 kişinin %21,4'ü kırsal kesimde yaşarken geri kalanları il ve ilçe merkezlerinde yaşıyor.
Doğu-batı kitlesel farkının bilincinde olan kuruluş, bütün değerleri SAM-İst Toplum Spektrumu analizlerine göre değerlendirmiş.

AKP DÜN MAZLUMDU BUGÜN ZALİM

Önceden AKP'ye oy verip şimdi vazgeçen insanların anket değişkenlerinde sorulan sorulara göre vazgeçme nedenlerinin
büyük çoğunluğu baskıcı yönetimi ve polis devleti aşamasına getirdiği Türkiye olarak görülmüş. İnsanların İşsizlik ve Refahsızlık şikayetleri ise ikinci sırada.

2011 SEÇİMLERİNDEN EN KÂRLI ÇIKAN PARTİ CHP OLACAK.

Şirketin anket sonuçlarına göre Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'ye oy vereceğini söyleyen %30 kişi için bile dürüst ve güvenilir bir siyasetçi.
CHP'nin yeni kadrosu ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun topluma dürüst ve güvenilir gelmesi CHP'nin oy oranlarının ankete göre %34,78 çıkmış olması için en büyük etken.

AİLE SİGORTASINI TÜRKLER VE KÜRTLER DESTEKLİYOR, İNANIYOR...
AKP Azerileri Ermeniler uğruna üzdü ama Azeriler
Erovizyonda Bayrağımızı açtılar.Sağolsunlar!
Aile sigortası vaadine destek , Doğu ve Batı bölgeleri için en yakın oranlara sahip olarak standart sapması en makül çıkmış olan
anket değişkeni olarak görülüyor. Halkın %71'i Aile Sigortası sistemi'ni gerçekleştirebilmek için Türkiye Ekonomisinin gerekli kudrete sahip olduğunu bildiriyor.

MİLLET, KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN YOLSUZLUKLA HEMEN MÜCADELEYE GİRİŞMESİNİ, SOMUT KANITLARINI ORTAYA KOYMASINI BEKLİYOR.

Halkın AKP hükümetinden en çok şikayetçi olduğu noktalardan birisi de Yolsuzluklar ve adam kayırma...
Bunun için Kemal Kılıçdaroğlu'ndan seçimden önce elindeki delilleri en mantıklı ve çürütülemez şekilde ortaya konması isteniyor.
Ankette "Kılıçdaroğlu'nun ailenizden biri olması ihtimalini düşünün. En çok hangi aile bireyi olmasını istersiniz." sorusu %68 oranıyla
"Baba" olarak cevaplandı. R. Tayyip Erdoğan için aynı soru sorulduğunda cevap %53 "Dayı" olarak cevaplandı.

FETULLAH GÜLEN ALENEN DİNİ KULLANIYOR.

Anket değişkenlerinden 3'ü Fetullah Gülen ile ilişkiliydi. Halkın %77'si Fetullah Gülen'i büyük bir din âlimi ve bilge olarak görmüyor.
Halkın %83'ü ise Fetullah Gülen'in dini açıkça kullandığını söylüyor.

MHP'NİN OY ORANI ÇOK AZ FARKEDİYOR.

Halkın MHP hakkında görüşleri SAM-ist 'in önceki Anketlerine göre değişmemiş. MHP'nin oy oranı %18.79 olarak görülüyor.
Ancak MHP hakkında anketten çıkan en önemli sonuç halkın %75'inin MHP'yi AKP'den daha güvenilir bulması.
Ayrıca MHP seçmeninin %60'ı din işlerinin devlet işlerinden yumuşak bir çizgiyle ayrılması gerektiği ancak seçim meydanlarında
din ile alakalı konuşmaların bir zarar getirmeyeceği, hatta yarar getireceği hususunda hemfikirler.
Anket sonuçlarına göre seçim sonuçlarını etkileyebilecek en önemli faktör CHP ve MHP'nin

YOLSUZLUK, ADAM KAYIRMA ve DİN İSTİSMARCILIĞI

konularında AKP'yi köşeye sıkıştırmak olarak görülüyor.
Ayrıca CHP'nin Marjinal Solcular'ın oyları konusunda derhal birşeyler yapması gerektiği, MHP'nin de Türk Milliyetçiliği ve Türklüğün İslâm ile üzeri örtülerek yok olmaya yüz tuttuğunu özellikle BBP sempatizanı gençlere iyi anlatması gerekiyor.
Rianovosti Rusya Uluslararası Haber Ajansı

-- 

 Karıncaya sormuşlar :
''Nereye gidiyorsun?''
''dostuma'' demiş.
''Bu bacaklarla zor'' demişler.
 Karınca : ''olsun, varamasam da yolunda ölürüm'' demiş...
Yolunda ölünecek dostlara...

Bazi e-postalar iki kez gonderilmis olabilir, affiniza...

e-posta adreslerini 
Bcc: (Gizli kopya)'ya yazarak, 
adreslerin gorunmez olmasini saglayin. 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

RİA Novosti adına yapılmış seçim anketini provokasyon olarak görmekte ve mahkemeye başvuracak

MOSKOVA, 21 Mayıs – RİA Novosti. Rusya uluslararası haberler ajansı RİA Novosti, onun adına Türkiyede genel seçimler hakkında anketin yerel medyada yayınlanması ile ilgili olarak böyle bir araştırmayı yaptırmadığnı ve kendi logosonun ve markasının haksız şekilde kullanıldığından yasal haklarını korumak üzere mahkemeye başvuracağını açıkladı.
Türk internet medyasında son günlerde uluslararası RIJA-SAM toplumsal araştırma konsorsiyum tarafından Türkiyede 12 Haziran genel seçimleri ile ilgili güya yapılan seçim anketi hakkında bilgiler yayınlanmıştır. Haberlerde, anketin RİA Novosti Ajansının desteği ile yapıldığını ve Ajansın resmi sitesinde yayınlandığı iddia edilmekteydi.
Türkiyede 50.000 kişi üzerinde güya yapılan anketle ilgili ilk bilgiler Mayıs başında yayınlandı ve merkezi Almanyada bulunan ve kendini türklerin Avrupada en büyük online-forumunu gösteren Politikcity.de sitesinde yer aldı. Bilgilerin bu sitede yayınlanmasından sonra anket ile ilgili haberler Türkiyedeki internet medyasında ve Facebook dahil olmak üzere sosyal kullanım aglarında yer almaya başladı.
Ankete Türkiyede büyük ilgi onun provokatif içeriği ile açıklanabilir, cünkü araştırma 12 Haziran seçimlerinde zaferi ana muhalefet partisi CHPye tanımaktadır. Bu arada ülkede yapılan tüm anketler başında başbakan Tayyip Erdoğanın bulunduğu iktidar AK Partisininın lderliğini öngörmektedir.
RİA Novosti Ajansı Genel müdür yardımcısı ve hukuk daire başkanı Mikhail Safronov, Rusyanın en büyük haber ajansı olan RİA Novosti markası altnda böyle haberlerin yer alması toplumu kaynağı ve doğruluğu hakkında aldatmakla kalmayıp RİA Novosti Ajansının iş prestijine darbe vurulduğunu açıkladı.
Safronov, RİA Novosti Ajansı markasının iş, siyasi ve herhangi başka amaçlarla kullanılmasının her olayını önleyeceğini ve haklarını ihlal edenleri takip etmek için adli koruma dahil olmak üzere kendi iş presijini ve ticari markaları korumak üzere her türlü yönteme başvuracaklarına söyledi. ***
http://en.rian.ru/world/20110521/164151050.html