2 Nisan 2011 Cumartesi

IDAM ISTEKLERININ PERDE ARKASI

İDAM İSTEKLERİNİN PERDE ARKASI


Kayserideki çocukların cenazesi
Son günlerde Kayseri'de 3 çocuğun vahşice öldürülmesinin ardından bir başka çocuğun üvey annesi ve anneannesi tarafından parçalanması üzerine idam cezasının geri getirilmesi tartışmaları başladı.
İşte size İnternette geçen bazı tespitler;

Hakkari Şehitleri
1-Hakkâri Yüksekova'dan gelen acı haber Türkiye'yi yasa boğdu. Osmaniye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından saldırı kınandı. Dernek Başkanı Durmuş Öksüz Şırnak'tan sonra Hakkari'den gelen şehit haberleriyle sarsıldıklarını belirterek, Türkiye Büyük Milet Meclisi'nden bir an önce idam cezasının çıkarılmasını istedi. Dernek olarak idam yasasının çıkarılarak teröristlerin yeniden yargılanması için teröre lanet mitingi düzenleyeceklerini belirten Öksüz, Güneydoğu'daki terör sorununun çözülmesi için komutanlara büyük görevler düştüğünü kaydetti.

2-Tokat Esnaf ve Sanatkarla Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, idam cezasının tekrar gündeme gelmesini gerektiğini belirterek, "Bugün dünyanın en modern ülkesi olan ABD’de dahi idam cezası varsa Türkiye’de de olmalı" dedi.

Hurriyet.com.tr’nin anketine 156,806 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 64,6’sı “Evet idam cezası geri gelmeli” derken, yüzde 35,4’ü ise idamın geri gelmesine karşı çıktı.

Anket Sonuçları
İdam anketi - İdam geri gelmeli mi?
Evet 749 oy. (75.50 %)
Açıklama: 75.50 %
Hayır 243 oy. (24.50 %)
Açıklama: 24.50 %
Toplam oylar: 992 | Ankete Oy Vermek İçin Tıklayınız
Anket Sonuçları tamamen bağımsız olup, siteyi ziyaret edenlerin seçimlerini yansıtmaktadır.
TurkiyeSecimleri.com tamamen bağımsız bir yayın yapmaktadır.

Anket Sonuçları Yazılı/Basılı veya Görsel Medya'da Kaynak Gösterilerek Kullanılabilir.

Halk aleyhine olan bütün yasalar, hükümetlerce halkın duygularını yukarıdaki olaylarda olduğu gibi tahrik eden bir takım olayların arkasından sinsice ortaya atılarak yasalaştırırlar. Böylece “tahrik edilen halkın” duyguları suiistimal edilerek kamuoyunun tahrik edilmesi hükümetin amaçlarını gerçekleştirme aracı olarak kullanılır.

Bırakın idam ve müebbet hapis cezalarını gerici şeriat ve benzeri rejimlerde aynı yolla gerçekleştirilir. 

İşçi ve memurların ellerinden “sendika, grev, miting, geçici iş bırakma, dernekleşme” gibi haklarını ellerinden alan kısıtlamaları yasalaştırırken AKP, “Yabancı Sermayenin ve sıcak paranın ürkütülmemesi” gerekçesini koymadı mı?

İşte Arap devrimleri, İran 1979 devrimi ve Türban olayları ile tahrik edilen kamuoyunun duygularının aynı yolla suiistimali sonucu iktidara gelen Eş Başkan R.T.E hükümeti.

İdam cezası yukarıda halkın duygularını tahrik edilmesinin ardından tartışmaya açılmıştır ve başlı başına bir provokasyondur.

İktidara geldiği günden beri devletin bütün kurumlarına yandaşlarını dolduran AKP son olarak, Ergenekon aldatmacası ile Orduyu da kumandası altına almıştır.

Şimdi sıra yeni İslami Rejimi ilan etmeye gelmiştir. Bunun için de 2011 seçimlerini ardından muhaliflerini bütünüyle ortadan kaldırmak için kullanacağı “idam silahını” halkı bu tahrik edilmiş hailinden istifade ederek ele geçirmek arzusundadır.

PKK terörü önce devletin de içinde olduğu sinsi bir senaryodur ve daha çok uzun yıllar birlikte yaşayacağımız bir gerçektir. İdam cezası gelse dahi inanın AKP’nin bir tek terörist idam etmesi bile kolay olacak iş değildir.

Ülkemizde adalet kurumu henüz yerleşmiş değildir ve “hatır-gönül-rüşvet” gibi tarihi kokuşmuşluklar yaygınken ileride bir çok mağdur insanın “haklılığını ispat edememesi” yüzünden yok yere ölümünden başka işe yaramaz.

Zengin hiçbir yerde kolay kolay idam edilmez, olan fakire olur. Avukat tutmaya parası olmayan bir mağdur, avukat tutan bir suçlu ile olan davasında “suçlu” çıkarılıp idama gidebilir. Bunlar geçmişte de çok yaşandı ve tecrübe edildi.

İdam devlet erkini ele geçirmek için mücadele veren,  siyasi otoritenin “önünü açmak” engelleri temizlemek için kullanacağı en kolay “temizlik” aracıdır.

İran devriminden sonra Humeyni’nin idam ettiği insan sayısı belli değil. İdam sehpalar vinçlere kuruldu insanlar yirmişer yirmişer idam edildiler.

Tahrik edilmiş duygularınızla gelecek nesillerin yaşamlarını karartmayınız.

Saygılar!


Hiç yorum yok: